Winter

De winter komt eraan, maar als het aan mij ligt, kan ik wel het hele jaar op een camping werken. Lekker in de buitenlucht. Allerlei klusjes doen. En dan ’s avonds op de bank met een gloeihoofd als een blok in slaap vallen. Je kunt wel 24 uur werken op een camping. Er is altijd wel iets te doen. Het wordt dan ook niet meer als werk gezien, maar een uit de hand gelopen hobby.

Ik ben zo iemand die altijd maar doorgaat. Niet kijkt op een uurtje meer of minder. Eerst moet het werk af, voordat er op de bank geploft kan worden. Dan ben ik ook nog zo’n iemand die ’s avonds nog eventjes de administratie doorneemt voor de volgende dag. Dat zijn ook vaak de uurtjes die ik niet “schrijf”.
Dat dus een campingtouroperator niet of nauwelijks haar accommodaties opent in de winter, klinkt misschien logisch voor die seizoen medewerkers zoals ik. Laat ze maar even tot rust komen in de winter.

Demontage

Twee weken was ik thuis. De wasjes waren allemaal gedaan en de kleren lagen weer schoon in de kast. Het landingsproces was ingegaan en ik probeerde mijn rust te vinden. Ik was in mijn huis weer begonnen met mijn winter schilderklus. De onrust bleef. Dat werd anders toen mijn werkgever om medewerkers vroeg voor de demontage. Weliswaar voor een paar weken, maar twee weken na thuiskomst stond ik weer met een grote glimlach op een camping. De rust was terug.

Op camping De Twee Bruggen in Winterswijk werd ik al snel aangewezen als ‘de leider’ van het team. De jonge garde op sleeptouw nemen voor de demontage en dan met name de demo cleaning. Ik werd door de Areamanager erop gewezen dat de scores van de cleaning in het seizoen erg laag waren. Dus, extra aandacht en uitleg voor de demo cleaning voor de winter was gewenst.

Structuur

Ik hou van een goede structuur en organisatie. Voor mij is een accommodatie pas gereed, als alle punten goed zijn nagelopen, pas dan sluit ik alle ramen, zet de schoon- en droog gemaakte koelkast  open, zet ik elektra uit, sluit ik de gordijnen en het hekje van de veranda. En ik ontkoppel ook nog de gasflessen, iets wat ik de rest van het team niet liet doen. Dan is het voor mij gereed voor de winter.
Mijn vermoedens over het waarom, voor die lage scores van de schoonmaak, worden bevestigd als ik hun accommodaties ga controleren. Het moet niet zo zijn dat als ik binnenkom, dat er nog een airco op 30 graden staat te loeien, dat de koelkast weliswaar uit is gezet, maar dat er nog water in staat en de deur dicht is. Hoe ontstaat schimmel? Dat er een penetrante lucht uit het doucheputje komt, van heb ik jou daar en ga zo maar door. Een duidelijke structuur in hun schoonmaak is niet te vinden. Ik ga het ze nog maar een keertje uitleggen.

Deadline

We hebben een deadline te halen en we maken zeker wel meters. Ik heb het gevoel dat ik na de controles dubbele meters maak, maar oké we gaan maar door. Als er dan ook nog iemand ziek wordt van het team, weet ik dat we met zijn tweeën bepaalde dingen moeten laten schieten en zelfs moeten doorwerken in het weekend om die deadline maar te halen.

Die deadline wordt ook nog op de proef gesteld als ik te horen krijg dat de wasserij ook nog al het vuile linnengoed komt ophalen. Op zich niet zo erg, als het tijdens het seizoen allemaal goed georganiseerd is. Mijn gevoel zei echter al wat anders. Ik ging alle accommodaties nog maar even langs. Mijn auto was tot de nok toe gevuld met vuil linnengoed. Ik ben er nog steeds verbaast over.

Compliment

Die paar weken van werken op de camping zijn weer voorbijgevlogen. Het was vooral erg regenachtig en nat, maar toch heb ik er weer van genoten. Weliswaar nu met gemengde gevoelens. Ik kan me nu wel indenken dat tijdens het seizoen er weinig structuur en organisatie was in het team. Het gevoel hebbende dat we nu extra dubbele meters heb gemaakt om het maar op tijd en winterklaar te krijgen. Mijn rol als ‘de leider’ heb ik echt wel als zeer leuk en leerzaam ervaren. Uitleg geven, plannen, structuur aanbrengen, organiseren, coachen, nog een keer uitleggen beviel me wel. Het heeft mij nu aan het denken gezet.
Bij het afscheid van mijn collega’s zei er één, dat hij in deze drie weken meer had geleerd dan in het hele seizoen dat hij hier op de camping was. Ik beschouw dat maar als een groot compliment.

Weer Thuis

Nu ben ik dan echt weer thuis voor de winter. Zijn er de eerste wasjes weer gedraaid en liggen een aantal kleren alweer schoon in de kast. Ik ga het advies vanuit mijn omgeving ten harte nemen: “Ga nu maar eens echt even goed bijkomen van dit hele seizoen en kijk daarna maar weer verder”. Dankbaar ben ik voor dit hele seizoen. Mogen werken als Montage assistent, Single Rep, en dan ook nog een onverwachts toetje als Demontage assistent. Mooi.

Het einde van het seizoen en ik zijn gereed voor de winter.

2 reacties:

  1. Even lekker rustig aan, lekker bijkomen. Maar over een maand alweer het gevoel: waneer mag ik weer ?!?

  2. Ik heb deze blog veel te laat gelezen maar wel met veel plezier. Ik zag dat je ook al weer aan de wandel bent. Ik hoop echt dat je toch ook wel van die paar maandjes in Nederland geniet!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.