Groeten uit

Elk mens op aarde maakt een reis in zijn of haar leven. Een zoektocht naar avontuur, passie en verlangen om uiteindelijk daar te komen waar het hart sneller van gaat kloppen. Deze reis is voor elk persoon verschillend. Waar bij de één het hart sneller gaat kloppen bij het oplossen van een analytische berekening op kantoor, geldt juist voor een ander om de passie en het avontuur buitenshuis te zoeken. Beide streven ambitieus naar het ultieme doel: de droom najagen om daar te komen, waar diegene ook daadwerkelijk thuishoort.

De droom najagen gaat zelden in een strakke lijn, dat gaat zeker gepaard met vallen en opstaan. Waar men in het eerste deel van zijn of haar loopbaan denkt, “dit is het”, kan het zomaar zijn dat men na twintig jaar het roer compleet om gaat gooien, omdat het hart, figuurlijk gezien, niet meer op de juiste plek klopt.

Ik heb dat roer omgegooid. Altijd gedacht dat het kantoor mijn thuis was, mijn veilige plek, mijn zekerheid, mijn alles. Na ruim twintig jaar gaat er iets knagen. Het kantoor verandert, de wereld verandert, ik verander. Mijn hart klopt niet meer op de juiste plek, dan is het tijd om het roer om te gooien. Buitenshuis de reis maken naar het avontuur waar ik thuis ga komen.

Van de financiële zakelijke dienstverlening het roer omgooien naar een baan in de reiswereld. Het is een droom die voor mij uitkomt. In alle opzichten ga ik nu als een vrije vogel op reis. Ik reis om te kunnen schrijven. In “Groeten uit” neem ik de lezer duurzaam mee op reis vanuit de bestemming waar ik op dat moment ben of naar toe ga. Met een arendsoog verken ik het land, een stad, de omgeving, haar locals en mijzelf.

 

 

Reacties zijn gesloten.