De Steden van Toscane

Als je in Toscane op vakantie bent, ontkom je er bijna niet aan om een aantal steden te gaan bezoeken. In mijn seizoen als Campinghost ontkwam ik er ook niet aan en heb ik een aantal mooie steden in deze mooi, pittoreske streek bezocht. Middels dit fotoblog neem ik jullie mee naar de steden van Toscane.

Lucca

Lucca behoort tot één van de mooiste steden van Toscane. Het is uiteraard aan de toerist zelf om hier een oordeel over te geven. Maar Lucca heeft een historisch centrum, welke vanaf de omringde stadsmuur aan alle kanten mooi te beleven valt. Boven op die stadsmuur is een 4 kilometerlange fiets- en wandelroute aangelegd. Zeker een aanrader om dit op een zomerse dag te gaan doen. En dan het beste tegen de klok in, dan zie je Lucca op zijn mooist.

Lucca bezit een scala aan schitterende kerken. De belangrijkste is de Duomo di San Martino. Deze is gewijd aan Sint Maarten, de beschermheilige van de stad.

Volterra

Eén van de mooiste steden die ik bezocht heb, is Volterra. Meer dan 3000 jaar oud! Middels historische kerken en gebouwen, de overblijfselen van Romeinse amfitheater en de talrijke straatjes, dompel je in een Middeleeuwse sfeer. Je blijft kijken in deze prachtige stad.

Op het centrale plein van Volterra, Piazza dei Priori, staat het Palazzo dei Priori, wat nu dienst doet als gemeentehuis.

In de laatste week van Augustus, vindt er een Middeleeuws feest plaats. In heuse Middeleeuwse kledij zijn er diverse activiteiten in de hele stad, waaronder diverse toernooien en paardenraces.

Ook de Romeinen hebben hun sporen in Volterra achtergelaten. Toen men in de jaren vijftig een voetbalveldje wilde aanleggen, werd dit Romeinse Amfitheater ontdekt.

Bolgheri en Castagneto Carducci

Bolgheri en Castagneto Carducci zijn twee dorpjes waar je gewoon eens geweest moet zijn. Groot zijn ze niet, maar verrassend wel. Bolgheri bereik je door de laan van de Cipressen, bijna 5 kilometer lange weg, met aan weerszijden vele cipressen. Leuk toeristisch dorpje om te bezichtigen. Ook Castagneto Carducci is een bezoek waard. Verrassende straatjes en mooie vergezichten.

Pisa

Laten we eerlijk zijn, je brengt een bezoek aan Pisa, om de bekende scheve toren te gaan bekijken. De grootste bezienswaardigheden liggen allemaal op het Plein der Wonderen. Het bekendste is de scheve klokkentoren, die op een moerasachtige ondergrond in de loop der jaren behoorlijk scheef is komen te staan. Leuk om te zien, maar bijzonder vond ik niet. Meer indrukwekkender zijn de daarnaast gelegen kathedraal en de doopkapel.

Florence

De hoofdstad van Toscane. Florence. Of op zijn Italiaans gezegd: Firenze. Volgens velen dé mooiste stad van heel Italië. Rijk aan geschiedenis, cultuur, kunst en mode. Deze stad is zo groot, dat een bezoek eigenlijk niet eens in één dag te doen is. Wie daar geen behoefte aan heeft, zoals ik, maak dan van te voren een lijstje met die bezienswaardigheden die je op 1 dag wilt zien. Dan is Florence goed te doen.

Op het plein: Piazza del Duomo, staan de indrukwekkendste bouwwerken van Florence. Ze zijn een goed herkenningspunt die boven de hele stad uittorent. De Dom, Duomo, heeft de grootste koepel ter wereld. Daarnaast staat de toren: de Campanile, die net zo indrukwekkend is. Het lijkt zelfs dat de toren wacht houdt over de Duomo.

De Santa Croce. Deze kerk is vooral bekend om zijn beroemde graven van bekende Italiaanse personen, zoals o.a. Michelangelo en Galileo Galilei.

Reacties zijn gesloten.