De Natuur en geschiedenis van Toscane

Na de Steden van Toscane kan de natuur en geschiedenis van deze streek ook niet ontbreken. Toscane staat bekend om zijn glooiende groene heuvels, wijnranken, olijfvelden, prachtige vergezichten. Maar ook heeft deze streek een rijke geschiedenis. In dit fotoblog neem ik jullie mee naar de natuur en geschiedenis van Toscane.

Chianti

We trappen af met de Chianti wijnstreek. In deze streek kom je gelijk terecht in de droomlandschappen van Toscane. Maak een roadtrip door dit heuvelachtige landschap en rijd over wegen van wijngoed naar wijngoed, langs oude dorpen en mooie vergezichten. Een mooie autorit met een begin en einde in Greve.

Archeologisch park en Golf van Baratti

Een waar openluchtmuseum waar je resten vind van de oudste beschaving die in deze streek zijn begonnen, vind je bij de Golf van Baratti en Populonia met haar archeologische parken. Als je hierin geïnteresseerd bent, raad ik je aan om een mooie wandeling hier te maken, waar je langs nederzettingen en graftombes komt, die de geschiedenis in deze streek vertellen. Je ziet ook mooie vergezichten over de Golf van Baratti. Daarnaast kun je ook nog een uitstapje maken naar het kasteel van Populonia en naar het prachtig in bossen gelegen Buca delle Fate.

Na het bezoek aan dit Archeologisch openluchtmuseum, kun je nog naar het hoger gelegen Populonia rijden. Hier heb je een mooi uitzicht en kun je het kasteel van Populonia beklimmen.

Onderweg naar dit kasteel kom je langs een parkeerplaats wat gelegen is in een bocht. Parkeer hier je auto en wandel door de bossen naar Buca delle Fate. (lettelijk vertaald: de Gaten van de feeën). Je komt uit bij een schitterend gelegen baai met een prachtig uitzicht.

Golf van Baratti

Overig Pareltjes

Er is veel te beleven en te zien in Toscane. De vicieuze kunstcirkels op de weg naar Volterra, staan fier in het landschap. “Plaatsen van beleving” worden ze genoemd. Waar geschiedenis, cultuur en mensenwerk in het landschap samenkomen.

Een ander pareltje die je tijdens roadtrips kunt bezichtigen zijn o.a. de Diborrato waterval of ga eens lekker zwemmen in het Lago dell Accesa.

Diborrato waterval/Elsa Trail
Lago dell’ Accesa

Reacties zijn gesloten.