Nieuw Fris Seizoen

Een nieuw fris seizoen staat voor de deur. Voor mij het zevende seizoen als Campinghost. Wie had dat gedacht?
Het getal 7 schijnt een bijzonder, magisch en mystiek getal te zijn. Het getal van volmaaktheid en rust. De 6 voorgaande jaren hebben dan in het teken gestaan van; vallen en opstaan, leren, ervaring op doen en allround worden. Dan staat dit nieuwe seizoen in het teken van volmaaktheid en rust? Ik hou het er voorlopig op dat ik de start van het zevende seizoen vooral bijzonder vind. Het is nog niet eens begonnen, of het is eigenlijk al bijzonder te noemen.

Achter de schermen

Achter de schermen van een camping touroperator gebeurt heel veel in de winter. Zij beginnen eigenlijk in de zomer voorafgaand aan de daaropvolgende winter al aan het nieuwe kampeerseizoen. Zo ook het werven en plaatsen van de Campinghosts.
Aan het eind van vorig seizoen was het mij al duidelijk dat ik niet terug zou keren naar dezelfde camping. Dus voor het nieuwe seizoen, zou er een andere camping voor mij gezocht worden. Ik had wel één voorkeur opgegeven. Dat ik nog wel een seizoen met dezelfde Areamanager mag gaan samenwerken.

Een aantal weken later krijg ik te horen, dat mijn Areamanager mij graag op een camping aan het Trasimenomeer wil hebben. Een vlakke camping met splinternieuwe accommodaties. Na 5 a 6 jaar gewerkt te hebben op heuvelachtige campings, met het afgelopen seizoen als zeer steil en met oude meuk accommodaties, klonk mij “vlak en splinternieuw”, als muziek in de oren. Camping aan het Trasimenomeer in Umbrië, gaat het worden.

Voorbereiding

Wellicht denk je nu, dat loopt op rolletjes, niks aan het handje, ze gaat weer naar Italië. Dat dacht ik namelijk ook dat alles op rolletjes liep, totdat ik bezig ging met de voorbereiding. Ik kijk altijd als eerste naar wat er bij ons op de site staat qua camping of dat overeenkomt met wat er bij de camping zelf op de site staat. Mij was verteld: “Camping Trasimeno, daar ga je naartoe”. Na wat heen en weer gescrold te hebben, begint de twijfel bij mij toe te slaan. Het klopt niet.

Ik zal een lang verhaal kort maken. Aan het Trasimenomeer hebben meer campings de naam ‘Camping Trasimeno’. Wat bleek nu, met de tekst van de ene camping en met de foto’s van de andere camping stond het als 1 camping op onze site weergegeven. Oeps, foutje!

Na een aantal weken van ongeduld, twijfel en spanning kwam in de 3e week van maart eindelijk het verlossende woord. Dit seizoen ga ik niet op 1 maar op 2 campings werken.

Camping Rosapineta

Ik begin op Camping Rosapineta aan de Adriatische Kust voor de eerste 6 weken. Een camping met een prachtige ligging aan de Adriatische Zee, omgeven met bos en zandstranden op 70 km van Venetië.  Werken in een klein team met 100+ accommodaties op een mega grote camping. Dat wordt wel een uitdaging voor een single host als ik, maar tegelijkertijd kijk ik er ook naar uit. Ik ben echter wel benieuwd hoe mij dit gaat bevallen.

Ik had ook nog de keuze om als Teamleider op een andere camping in deze regio aan de slag te gaan. Maar daar heb ik, na een tijdje over nagedacht te hebben, nee tegen gezegd. “Vlak en splinternieuw” aan het Trasimenomeer blijft in mijn hoofd zitten.

Camping Trasimeno Glamping Resort

Vanaf half juni tot half oktober ben ik bij het Trasimenomeer te vinden op Camping Trasimeno Glamping Resort. Gewoon als Single Host, op een vlakke, nieuwe camping en met splinternieuwe accommodaties. Gelegen aan de oevers van het Trasimenomeer op 28km van Perugia. 17 accommodaties te beheren op een medium camping van kleine 300 plaatsen. Aangezien de camping zelf pas eind juni haar opening heeft, en wij pas in juli, draait deze camping dit seizoen alleen een hoogseizoen.

De organisatie achter deze camping zelf is mij bekend. Het is dezelfde organisatie als bij het Gardameer, waar ik 2 seizoenen heb gewerkt. Dat heeft wellicht ook wel meegespeeld in de keuze. Maar vooral het “vlakke en splinternieuwe accommodaties” was voor mij echt doorslaggevend dit keer.

Nu al bijzonder

Seizoen 7. Nieuw Fris Seizoen. Maar eigenlijk nu al bijzonder. Dat het getal 7 voor rust en volmaaktheid staat, laat ik even in het midden. Want uit ervaring weet ik inmiddels dat elk seizoen uit weinig rust en volmaaktheid bestaat.
We zullen zien, wellicht dat aan het eind van dit nu al bijzondere seizoen de rust en volmaaktheid na 7 seizoenen eindelijk zal ontstaan.

Na 3 vakantieweken, klopt het nieuwe, frisse, seizoen aan de deur. Tijd om weer aan de slag te gaan. Zin in! Tijd om weer nieuwe herinneringen te maken.
In nieuwe, frisse blogs neem ik jullie hierin dit seizoen weer mee.

2 reacties:

  1. Mijn ervaring is dat je bij spliksplineternieuwe accommodaties stiekem nog best veel werk kunt hébben. Maar je hoeft i.e.g. niet vuil van jaren schoon te maken.
    Heel veel plezier weer tijdens je zevende avontuur!

  2. Voel jezelf vooral ook splinternieuw!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.