Italië. September 2022 (6/7)

Na een lange, warme zomer, kan het in Italië zo zijn dat de bomen in september al gaan kleuren naar de herfsttinten. Bovendien wordt het in de avond al eerder donker. Als je in deze periode eropuit trekt, zie je langzamerhand deze verandering in de natuur plaatsvinden. Je kunt dan niet verwachten dat je tijdens een bezoek aan Parco Giardino Sigurtà, alles nog mooi in bloei staat. Echter, kun je wel verwachten dat de bomen voorzichtig aan van kleur gaan veranderen. In dit voorlaatste fotoblog;
Italië. September 2022 (6/7) beginnen langzaamaan de herfsttinten hun intrede te doen.

Parco Giardino Sigurtà

Het wordt beschouwd als één van de 5 mooiste parken en tuinen in de wereld: Parco Giardino Sigurtà. Het ligt ongeveer 8 km. ten zuiden van het Gardameer. Het is een park waar geschiedenis, cultuur en natuur samen een mooi harmonie vormen. Het is een combinatie van een historisch park, opgericht in 1617, en een moderne tuin. De tuinen werden pas in 1978 voor het publiek geopend en groeide daarna uit tot een favoriete plek voor botanici en natuurliefhebbers.

Passo Nota

Passo Nota (1208m.) ligt op de grens tussen Trentino en Lombardije. In de Romeinse tijd was het al een verbindingsroute tussen Garda en Valle di Ledro en werd doorkruist door een weg. Een militair strategisch punt waar tal van legers doorheen trokken. Het is een prachtig gebied vol met dichte bossen en weiden. Naast de vele wandelroutes die hier zijn, is dit gebied ook een walhalla voor de mountainbiker. Met mooie en verrassende, panoramische, fietsroutes. Passo Nota is ook bereikbaar met de auto. Je moet echter dan niet bang zijn en geen zwak hart hebben.

Limone

Er zijn veel stadjes rondom het Gardameer een bezoek waard zijn. Bardolino, Peschiera, Lazise, Sirmione, Desenzano en ga zo maar door. Welke dan ook zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is: Limone! Met meer dan 50 hotels en 10.000 logeerbedden, behoort dit plaatsje tot de toeristische hotspots aan het Gardameer. De grootste inkomstenbron was het kweken van citroenen. Toch ontleent Limone hier niet zijn naam aan, maar aan het woord “limes”, wat in het Latijns “grens” betekent. Tot 1918 was Limone een grensplaats tussen Italië en Oostenrijk. Tegenwoordig ligt Limone alleen nog op de grens van twee Italiaanse provincies: Brescia en Trentino.

Reacties zijn gesloten.