Italië. April 2022 (1/7)

Aan de hand van 7 fotoblogs neem ik jullie nog een keer mee naar Italië. Het land van de pizza en de pasta. En een land rijk aan historie, cultuur en natuur. Het tweede campingseizoen heb ik weer in Italië mogen doorbrengen bij het Gardameer en haar directe omgeving. En wederom zijn er veel, heel veel foto’s gemaakt. Verwacht geen strakke, professionele foto’s. Ik schrijf en fotografeer puur hobbymatig. Beetje bij beetje leer ik steeds meer over het schrijven (van blogs) en het maken van mooie foto’s. Voor mij zijn mijn blogs en foto’s gewoon een dierbare herinnering. Voor de lezers (en kijkers) wellicht een mogelijke inspiratiebron voor de volgende vakantie.
Ik trap deze serie af met de foto’s van: Italië. April 2022.

Sirmione

Sirmione is het drukstbezochte dorp van het Gardameer. Het ligt op een schiereiland ten zuiden van het meer. De bereikbaarheid naar dit dorpje is beperkt. Om het historisch centrum en het kasteel van Sirmione te bereiken kan de auto geparkeerd worden op één van de drie grote parkeerplaatsen op weg naar het centrum. In april was het nog aardig rustig met toeristen. Maar, hou er rekening mee dat er in de zomermaanden gegarandeerd veel files staan om dit dorpje te bereiken.

Wandelen naar het Gardameer

Vanaf camping Weekend, kan er naar het Gardameer gewandeld worden. Ik vertelde mijn gasten dit altijd standaard bij de incheck. Naar beneden lopen is prima te doen, maar hou er rekening mee dat u ook weer naar boven moet. Het is een steile klim. Beneden aangekomen, steekt u de weg over, wandelt u verder naar beneden en komt u bij een bankje waar u een prachtig uitzicht heeft over het Gardameer. Het is daar niet echt een mooie plek om te zwemmen. Voor dat raad ik u aan om kleine 15 minuten naar links te lopen. Het wandelpad naast de cipressen te nemen en verder te wandelen naar de baai van Salò. Daar vindt u een kiezelstrand, waar u kunt zonnebaden, zwemmen en genieten van een cocktail in een strandtentje. Als u nog 10 minuten verder loopt, wandelt u het stadje Salò binnen.