Italië. Mei 2022 (2/7)

In deel 2 van deze fotoblogserie; Italië. Mei 2022 neem ik jullie mee, naar die toeristische bezienswaardigheden, die in het voorseizoen prima te doen zijn. Nog geen drukke massa aan toeristen. Activiteiten zoals het bezoeken van een grote stad, een wonderbaarlijk museum, watervallen en wandelen om een meer. In dit fotoblog staan een aantal foto’s centraal, die genomen zijn in: Italië. Mei 2022 (2/7).

Parco Grotta Cascate Varone

De spectaculaire watervallen van Varone, zijn zeker een bezichtiging waard. Je loopt diep de kloof in en kun je op 2 observatiepunten het water spektakel aanschouwen. Neem wel regenkleding mee, want je houdt het niet droog.

Verona

De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is rijk aan Romeinse, middeleeuwse en Venetiaanse monumenten. Verona staat vooral bekend om zijn legendarische en tragische liefdespaar; Romeo en Juliet van Shakespeare. Elk jaar bezoeken duizenden toeristen om o.a. het graf van Juliet en het (liefdes) balkon te bezoeken en op de foto te zetten. Bovendien is Verona beroemd om zijn jaarlijkse operavoorstellingen in de Arena, het Romeinse Amfitheater centraal gelegen in deze ontspannende stad.

Il Vittoriale Degli Italiani

Het meest bijzondere bezienswaardigheid aan het Gardameer is gelegen op een heuvel bij Gardone
Riviera; het museum genaamd Il Vittoriale Degli Italiani. Het bevat een bizarre verzameling van (kunst)voorwerpen, gebouwen en voertuigen die een excentrieke dichter aan de Italiaanse staat heeft nagelaten. Het museum is gewoon te bezoeken en is een complex van gebouwen, straten, tuinen en beekjes. Hier verzamelde de dichter allerlei curiosa en voorwerpen (kunst en kitsch) die met de Eerste Wereldoorlog en zijn eigen leven te maken hadden.

Lago di Ledro

Een van de mooiste meren van Trentino is wel het kristalheldere Lago di Ledro. Het ligt in het noorden tussen het Gardameer en het Idromeer en is een mooi daguitstapje. Het hele meer rondwandelen is ongeveer 10 km. Het Ledromeer staat ook bekend om de paalwoningen die uit de Bronstijd zijn blootgelegd.

Eén reactie:

  1. Pingback: Italië. Juli 2022 (4/7) - > The Explorer <

Reageren is niet mogelijk