Italië. Juli 2022 (4/7)

Waar in de vorige fotoblogs de roadtrips en toeristische trekpleisters centraal stonden, komen nu in het 4e blog van de fotoserie: Italië. Juli 2022 (4/7) de wandeling naar Monte Castello di Gaino en ontspanningstijd bij Porto Portese aan bod. Wellicht twee uitersten om de natuur en cultuur van Italië te mogen ontdekken. De nodige inspanning leveren om daarna van de ontspanning te gaan genieten. Waar je ook bent, dit kan uiteraard overal plaatsvinden. Zo ook bij het Gardameer. In dit fotoblog concentreren we op met name de zuidwest zijde van het Gardameer, met het uitzicht op de Monte Baldo aan de oostzijde. Wandelen over smalle paadjes naar een top met prachtig uitzicht en wegdromen op een bankje in een haventje uitkijkend over het meer. Ik hou ervan.

Monte Castello di Gaino

Aan de westkant van het Gardameer is de imposante Monte Pizzocolo, 1581m. overduidelijk te zien. Vanaf Camping Weekend heb je daar een prachtig uitzicht op. Deze berg wordt ook wel hét symbool van de bergen ten zuiden van het Gardameer genoemd. Wandelen naar deze berg is ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat dit voor een ervaren wandelaar ongeveer 10 uur (heen en terug) in zijn beslag neemt.

Die minimale 10 uur was voor mij iets te gortig. Daarom heb ik de rotsachtige voorpost van hét symbool; de Monte Castello di Gaino, 866m. beklommen. Een relatief korte wandeling omdat de start in het centrum van Navazzo op 487m. al begint. Beginnend met een veldpad, wat snel overgaat in een smal bergpad en ten slotte een steil, met staalkabel gezekerd haarspeldbochten pad verder naar de top. De beloning is een prachtig uitzicht over het zuiden en oosten van het Gardameer én op de Monte Pizzocolo.

Porto Portese

Prima te wandelen en dan daar wegdromen, ligt op 2 kilometer van Camping Weekend Porto Portese. Omdat Salò niet bekend staat als badplaats, rijdt de lokale bevolking naar de omringende stranden, zoals naar Porto Portese. Portese, wat op 1 km van San Felice ligt, was vroeger een vissersdorpje en bezit een rijke geschiedenis en maakt deel uit van de gemeente gelegen in de heuvels tussen Salò en Manerba. Het strand van Porto Portese biedt kristalhelder water en een prachtig panorama over het Gardameer.

De haven nodigt je uit om heerlijk te komen relaxen. Luieren en wegdromen op een bankje, het spelen van een bordspel of vertrekken met de veerpont naar omliggende plaatsen van het Gardameer.

Reacties zijn gesloten.