Verrassende rondwandeling San Felice Del Benaco

Vakantie aan het vieren op Camping Weekend in Italië? En geen zin om de auto te pakken voor een uitstapje? Ga dan eens wandelen rondom San Felice Del Benaco. Vanaf de camping loopt er een verrassende rondwandeling van ongeveer 10 km, welke ook in te korten is. Ook vanaf Camping Eden, is het mogelijk om deze wandeling te gaan lopen. Hou er dan wel rekening mee voor een aanlooproute. Grotendeels is de wandelroute ook per fiets te doen. Verwacht niet, zoals in Nederland, dat de route goed staat aangegeven, het is af en toe wel even zoeken welke kant je op moet. Maar met de kaart, welke is af te halen bij de receptie van de camping, is het zeker goed te doen.

San Felice del Benaco

Dit dorpje ligt hoog op een heuvel, vlakbij bij Salò en op 2 km vanaf het Gardameer. Het is een rustig dorpje met tuinen en smalle straatjes. San Felice stamt af van het Latijnse woord sinus felix, wat “gelukkige baai” betekent. Het is rijk aan geschiedenis met bezienswaardigheden als de restanten van een burcht, de parochiekerk San Felice en buiten het dorp de bedevaartskerk Madonna del Carmine. Daarnaast zijn er leuke en boeiende tochtjes te maken naar lokale wijn- en olijfgaarden, waar de boeren hun producten verkopen.

De rondwandeling loopt vooral over verharde wegen. Langs een golfbaan, via de villa buitenwijken, wandel je zo het dorpje San Felice del Benaco binnen. Via de smalle straatjes vervolg je de weg richting het haventje waar je onderweg, maar ook in het haventje mooi uitzicht hebt op Rocca di Manerba.

Porto San Felice

Op een bankje in de haven uitkijken over het Gardameer, Rocca di Manerba en Isola del Garda. De wandeling voert pal langs het water, waar je ook bij diverse terrasjes een maaltijd danwel een drankje kunt nuttigen.

De haven verlatend loopt de rondwandeling richting een mooi uitzichtpunt San Fermo (staat goed aangegeven). Onderweg daar naar toe, kom je tussen de cipressen het idyllische kerkje van San Fermo nog tegen. Even verderop is het panoramische uitzicht op Isola del Garda. Na deze bezichtiging vervolgt de route zich verrassend door bijzonder mooi landschap. Weliswaar veel over verharde wegen, maar absoluut rustig en zeker de moeite waard.

Toeristisch Treintje

Voor kleine kinderen is deze rondwandeling wellicht iets wat te ver. Er is een ander, leuk alternatief om de omgeving van San Felice del Benaco te verkennen. Met het toeristische treintje, welke begint in het centrum van San Felice en onderweg diverse tussenstops heeft om in te stappen, ga je op een leuke manier deze omgeving ontdekken. In goed 1,5 uur kom je veel te zien en rijdt het treintje o.a. door de kleine plaatsjes als Cisano, Portese en uiteraard San Felice del Benaco.

Eén reactie:

  1. Pingback: > The Explorer < Lago di Garda - September 2021 (5/5) 2021 -

Reageren is niet mogelijk