Lago di Garda – Mei 2021 (1/5)

In een prachtig landschap met bergen, stranden en schilderachtige stadjes en rijk aan bezienswaardigheden en het kunnen beoefenen van diverse sportactiviteiten ligt het grootste meer van Italië: Het Gardameer oftewel Lago di Garda. Een mooie en heerlijke vakantiebestemming in een hotel, vakantiepark of op een camping. Je kunt er huiverig van worden van de drukte die het Gardameer met zich meebrengt. Aan het toerisme moet je je echter niet veel aan storen, we maken er immers allemaal deel van uit. Wordt het massatoerisme je toch even teveel, zoek dan de rust op. Maak een roadtrip door het landschap, ga wandelen of fietsen in de vele natuurparken die rondom het Gardameer liggen en ontdek dan het authentieke Italië.

De toerist uithangen is één ding, 5 maanden mogen werken in deze omgeving is puur genieten. Gedetacheerd mogen worden op een camping waar de oorsprong ligt voor de oprichting van je werkgever, vond ik wel een bijzonder mooi gegeven. Elke dag wakker worden met uitzicht op de bergen, het meer en het stadje Salò zijn wel momenten waar je stil van kan worden. Om de drukte van het campingleven even achter te laten, trok ik elke vrije dag eropuit voor een roadtrip, wandeltocht of om een bezienswaardigheid te bezoeken. Ontdekte ik ook, dat Italië niet alleen maar bekend staat om zijn pasta en pizza. Talrijke foto’s zijn genomen van de camping, Lago di Garda en zijn prachtige omgeving. Enige domper in dit alles was dat mijn trouwe fotocamera geen mooie foto’s meer kon produceren en ik op een gegeven moment over moest gaan op foto’s maken met mijn smartphone.

In een serie van 5 fotoblogs afleveringen neem ik jullie mee in de prachtige omgeving van Lago di Garda. Voor mij als herinnering, voor jullie als inspiratie voor de volgende vakantie of wellicht voor de volgende werkplek!

Er zijn meerdere wegen die naar Italië leiden. De meeste gaan via Zwitserland, ik ben via Oostenrijk over de Fernpass gegaan. Prachtige besneeuwde bergtoppen onderweg.
Aankomst op Camping Weekend

Naast de Glamptenten, Lodgetenten, Mobile Homes, Cubes zijn de Airlodges de laatste soort accommodaties die ik hier in beheer had. Ze staan, net als de andere accommodaties verspreid over de camping. De Airlodge heeft 2 verdiepingen en volgens vele gasten is dit een bijzondere ervaring.

Weer of geen weer, elke dag mooi uitzicht over het Gardameer. Er is altijd wat te zien en te horen op en vanaf het water. Het biedt genoeg reuring, maar tegelijkertijd ook weer veel rust.

Als de avond invalt, komen de lichtjes van Salò tot leven. Een welvarend stadje aan de overkant van de camping. Het pronkt met een brede promenade, wat uitzonderlijk is, omdat verder aan het Gardameer weinig ruimte is tussen de huizen en het water. Salò is door de eeuwen heen een zetel geweest voor belangrijke bestuurders. Een zwarte bladzijde kent dit stadje toen Benito Mussolini een korte tijd de macht kreeg. In het autovrije centrum kun je prima shoppen of flaneren op de boulevard. Een belangrijke bezienswaardigheid is de Dom, een Gotisch-Venetiaans bouwwerk. Het is de enige kerk in deze stijl aan het Gardameer.
Op de eerste echte vrije dag een kleine roadtrip gemaakt in de omgeving nabij de camping. Duizenden olijfbomen, afgewisseld met wijnranken typeren de omgeving aan het Gardameer. In de verte is de 218 meter hoge Rocca di Manerba te zien. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over het Gardameer.

Hoe jij betere en originele foto’s kunt maken met je smartphone!

Wil jij weten of jouw smartphone goed staat ingesteld om de beste foto’s te maken? Of ben je op zoek naar de beste apps voor nabewerking of hoe je de mooiste selfies kunt maken? Het staat allemaal beschreven in de digitale Smartphone Fotografie gids, met 75 interessante tips, leuke inspiratie foto’s en hoe jij je smartphone beter kunt gebruiken!

Wil jij ook betere en originele foto’s met je smartphone kunnen maken? Koop dan nu deze digitale gids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.