Een Nieuw Avontuur

Zondagmorgen. De kerkklok slaat 7x als ik de voordeur achter mij dicht trek en naar mijn auto wandel. Het is nog stil op straat, met hier en daar een vogel die al vroeg aan het fluiten is. Een straatkat die verschrikt onder mijn auto vandaan komt als ik de laatste spulletjes erin leg. Ik stap in de auto en stel de navigatie in. Ruim 1500 km naar een nieuw avontuur. Verdeeld over drie etappes. Dinsdag word ik pas verwacht op de camping, dus ik neem mijn tijd om er te komen. De eerste meeste kilometers worden op de zondag gemaakt; weinig tot geen vrachtverkeer, lekker rustig op de weg en als je wilt, kun je gewoon in Duitsland de hele dag de “130” aantikken. Ik wil dat niet.  
In het begin van de autorit verloopt het nog aardig in stilte en ben ik met mijn gedachten overal en nergens. Als ik daar genoeg van krijg, gaat de muziek aan en blèr ik  weer lekker met “Hazes” mee. Zo verstrijken de uren en de vele kilometers naar mijn nieuwe avontuur.

Montagewerk

Het kwam als een verrassing, de vraag van mijn nieuwe werkgever. Of ik dit seizoen ook beschikbaar ben voor montagewerk. Die vraag zag ik niet aankomen. In het verleden had ik het wel eens geopperd om dat traject ook eens mee te mogen maken. Maar daar kwam ik om onverklaarbare redenen niet voor in aanmerking. De jaren daarna heb ik het maar zo gelaten. Tot het moment dat nu dus deze vraag kwam. Ik heb er zeker wel even over nagedacht. Want laten we wel wezen, inmiddels ben ik wel 5 jaar ouder en het herstellen van pijntjes en spierpijn gaat wel wat langzamer dan voor iemand die bijvoorbeeld 23 is. Maar in goed overleg met elkaar, ga ik graag deze uitdaging aan.

In Toscane van camping naar camping rondreizen om ter voorbereiding van het nieuwe kampeerseizoen, de accommodaties op te zetten, schoon te maken, onderhoud te plegen en te bevoorraden. Handen uit de mouwen steken dus. Ik geloof wel dat, dat aan mij besteed is.

Camping Le Pianacce

Als het montagewerk is afgerond, ergens begin mei, vertrek ik naar mijn eigen camping: Le Pianacce, om daar als Single Representative, ofwel Single Campinghost te gaan werken tot bijna eind september.

De camping wordt omschreven als een schaduwrijke terrassencamping, met prachtig uitzicht op de heuvels en de zee, welke op kleine 7 km van de camping af ligt. Daarnaast is het er ook steil. Heb ik weer. Het blijkt ook zo te zijn, dat de accommodaties die ik ga beheren, juist op dat steile gedeelte staan. Ergens niet verkeerd voor de conditie en de kuiten.

Het te beheren aantal accommodaties is werkelijk waar, schrikbarend laag. Dat het er uit kan op zo’n camping, vind ik ongelooflijk. Máár 9 mobile homes dit seizoen. En de 10e is voor mijzelf. In mijn hele Campinghost carrière is dit wel het minste aantal accommodaties die ik in het beheer heb gehad. Ik ga eindelijk eens tijd over houden, denk ik. Weliswaar moet ik wel weer zelf de schoonmaak doen, maar ergens ben ik daar ook wel weer blij mee. Ik hou dan meer de “feeling” met zo’n accommodatie, weet dan precies wat er speelt in desbetreffende mobile home. Iets wat ik de afgelopen 2 seizoenen gaandeweg heb verloren.

En als ik mijn nieuwe Area Manager mag geloven, is mijn eigen leefaccommodatie weer voorzien van alle gemakken. We zullen zien, maar ik ben al blij dat ik eindelijk weer een airco tot mijn beschikking heb.

Toscane

Mijn nieuwe avontuur dit seizoen in Toscane. Een, voor mij, nieuwe regio. Wel één die op mijn ‘lijstje’ stond en nu wordt het werkelijkheid. Verschillende verhalen gehoord van hoe mooi Toscane wel niet is. Ik zal het gaan zien en meemaken.

Een nieuw avontuur, bij een nieuwe werkgever en met nieuwe functienamen: Montage-Assistent en Single Representative zijn dit seizoen. Ik ga deze uitdaging zeker weer aan en heb daar die 1500 km wel voor over, maar ik zal niet ontkennen dat er wel een bepaalde wedstrijdspanning aanwezig is.

Laat los wat was. Accepteer wat is. Heb vertrouwen in wat gaat komen

*Lief leven*

9 reacties:

 1. Vind het weer geweldig en leuk te lezen dat je ergens in toscane bent. Wij vertrekken vrijdag of zaterdag richting toscane. Hopen daar de 20e rustig aan te komen. Succes met je aankomende seizoen.

 2. Marrit sukses er mee want vandaag is het dan zover.
  Weer een mooi verhaal trouwens wat we blijven volgen!

 3. Goede reis gehad? Mooi om de foto’s te zien. Geniet in Toscane! Succes met opbouwen de komende weken.

 4. Goede reis gehad? Mooi om de foto’s te zien. Geniet in Toscane! Succes met opbouwen de komende weken.

 5. Veel succes en bovenal plezier in alweer een nieuw seizoen!

 6. Wow, in het prachtige Toscane, een nieuwe uitdaging . Maar geen probleem voor jou. We wensen je een prachtige tijd in Italië. Heel veel succes. Wij gaan weer naar ons eigen stekje in Frankrijk. ☀️

 7. Heel veel succes en ik wacht met spanning op je volgende blogs!!!!!

 8. Pingback: Een Grote Uitdaging - > The Explorer <

 9. Pingback: De vogeltjes fluiten - > The Explorer <

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.